De rol van het district

De ondersteuning vanuit de NBB en het district heeft drie speerpunten :

 1. Clubondersteuning
 2. Onderwijs
 3. Competitie

 

Kijk ook eens op de pagina "Ondersteuning" van de Nederlandse Bridge Bond (NBB). Daar staat een schat aan informatie over o.a. de werving en opvang van nieuwe leden, het organiseren van lessen, het standaard boekhoud pakket voor de verenigingen, de juridische aspecten van een vereniging, de diverse handboeken gemaakt door de NBB en heel veel andere nuttige documenten, zowel voor de bridger als voor de vrijwillgers op de vereniging.

1. Ondersteuning clubs en bridgers

Een belangrijke activiteit van het district is om ondersteuning te bieden aan de aangesloten clubs. Elk bestuurslid heeft daar een rol in. Wie het bestuur vormen staat op deze pagina op de website.

 • Elke club is gebaat bij voldoende en goede arbiters en wedstrijdleiders. Het district verzorgt de basiscursussen voor kader (BVC (vh CLA) en CLB cursus). Informatie over deze cursussen gaat naar de clubs via het secretariaat van het district.
 • In dit kader kan een club ook terecht bij het district voor vragen over spelregels: stuur een mailtje naar Wolf Tostmann. Hij zal het voor jullie uitzoeken. Let op: voor protesten over arbitrages binnen de club of district competities hebben wij een protestcommissie.
 • Mocht een club behoefte hebben aan een workshop over het NBB Rekenprogramma, dan kan dat via het district geregeld worden. Het district organiseert ook reguliere workshops voor het NBBR.
 • Clubs en organisaties binnen het district kunnen gebruik maken van de dupliceerservice. Details en de kosten over het dupliceren van spellen zijn te vinden op de pagina over dupliceerservice.
 • Voor clubs is de clubadviseur van het district het eerste aanspreekpunt bij technische en organisatorische vragen.
 • Bestuurswijzigingen van clubs moeten ingevoerd worden via MijnNBB. Belangrijkste informatie over het gebruik van deze website is te vinden op een speciale pagina op de NBB website. Zijn er toch nog vragen? Neem dan contact op met de Technische Ondersteuning van de NBB: 030-2759909.
 • Om het jaar organiseert het district een Kaderdag met vooral informatie over arbitrage onderwerpen. Deze worden met live arbitrages geoefend. De kaderdag richt zich vooral op wedstrijdleiders (WL), technisch clubleiders (TCL), Clubleiders B (CLB) en Clubleiders A (BVC/CLA).
 • Verschillende clubs binnen het district organiseren jaarlijks een drive of toernooi. Indien bekend bij het district, staan al deze evenementen op deze pagina.
 • Gedurende vaste periodes openen veel clubs in ons district hun deuren ook voor niet-leden. Deze veelal zomer- en winterdrives staan op de speciale pagina van het district.

2. Onderwijs

In het district zijn diverse bridge docenten actief. Wij hebben ze verzameld en op een pagina gezet. Hier staat ook een link naar de kalender met de geplande bridgelessen van deze docenten. Verder is de NBB bereikbaar voor vragen van of over docenten.

3. Competitie

Het district organiseert jaarlijks een aantal competities, drives en evenementen.

 • Allereerst is er de Viertallencompetitie, onderverdeeld in hoofdklasse, 1e klasse, 2e klasse en 3e klasse.
 • Daarnaast organiseert het district een aantal Parencompetities: Gemengde Paren, Open Paren en Senioren Paren Kampioenschappen.
 • Beginners, die net de beginselen van het bridge hebben geleerd, zijn welkom op de jaarlijkse Toekomstdrive.
 • Begin januari wordt de Nieuwjaarsdrive met aansluitend een borrel georganiseerd. Elke club kan minimaal twee paren afvaardigen om aan deze gezellig dag mee te doen.