Districtscompetities

 

Beste bridgers.

 

Nu 2019 is begonnen wil ik jullie in de eerste plaats het allerbeste wensen voor het komende jaar.

Ik wil jullie herinneren aan de de competities die het district Twente de komende maanden organiseert en waarvoor jullie je hopenlijk gaan aanmelden.

 

Op zaterdag 19 januari 2019 wordt in Enschede de Gemengde Paren competitie gespeeld.

 

Ook op twee zaterdagen, namelijk 2 en 16 februari 2019 spelen we dan respectievelijk in Hengelo en Enschede de Open Paren drives.

 

Op zaterdag 16 maart 2019 is het dan de beurt aan de Senioren Paren competitie in Almelo.

 

De inschrijving voor al deze competities doe je via "Mijn NBB".

Na het inloggen ge je naar de button "Persoon". Dan in linker kolom "Inschrijvingen" en dan naar button boven het overzicht "Inschrijven".

Ik hoop dat we op een grote deelname mogen rekenen.

 

Hartelijke groet

Henk Lantink

 

 

Topbridge 2019

 

Een aantal jaren geleden hebben de spelers uit de hoogste echelons van het Twentse bridge acht avonden per seizoen gewerkt aan spelpeilverbetering.

Met uitgezochte spellen werd vooral aandacht besteed aan het afspel. De deelnemers kregen twaalf spellen voorgezet waarmee ze hun kennis konden testen. Na afloop van het spelen was er uitleg en vaak ook discussie.

Het afspel bestaat uit het herkennen van bepaalde patronen en ze op het juiste moment toepassen. Na drie jaar stoeien hebben we een pauze ingelast, maar dit seizoen wordt opnieuw een serie instructieavonden gepland.

 

Het onderwerp is dit keer: Tegenspel.

 

De opzet is ietsje anders dan gewend.

In een van de ronden kom je als paar bij de instructeur en speelt een aantal spellen met de instructeur als leider. Je moet samen met je partner de juiste weg vinden in de verdediging.

 

De andere ronden wordt er geprepareerde spellen gespeeld aan tafel met zijn vieren. Na afloop worden de gespeelde spellen becommentarieerd en krijg je uiteraard alle materiaal in de mail thuis.

 

Opgave per paar is wenselijk, maar niet verplicht. Graag via mail opgeven op onderstaand emailadres,

marc.verhoeven@kpnmail.nl

 

De kosten per deelnemer zijn 10 euro voor de gehele training, en deze dient bij de eerst training dag voldaan te worden.

 

De locatie is weer het Denksportcentrum in Hengelo en de data zijn: 11 en 25 februari, 11 en 25 maart 2019. 

De avonden beginnen om 19.45 uur.

 

Zie jullie dan!

Peter IJsselmuiden

 

 

Naast de competities organiseerd het district ook dit seizoen weer diverse cursussen. Voor info rond de CLB cursus klik hier